Wat doe jij met 100 blokjes?

Ik word beter in tijd besteden aan de dingen die belangrijk voor me zijn. Eerst deed ik dat niet, nu toch zeker een half uur per dag” 

Gerdy Heek

 

Als je 8 uur slaapt per dag, houd je in een week 112 wakende uren over. 

Dat ziet er ongeveer zo uit.

100-blocks

Stel nou, dat dit de weergave is van de uren van jouw week. Hoe is de verdeling dan in jouw ideale situatie?

Reken uit hoeveel tijd je nodig hebt voor de dagelijkse zaken, douchen, eten koken, eten en schoonmaken. Vergis je niet, dat kost meer tijd dan je denkt. Ik reken daar 3 uur per dag voor. Als de jongens bij mij zijn is het meer, als ze er niet zijn, is het minder. 

Dan – wat zijn de belangrijke zaken in jouw leven? Je partner, je kinderen, je vrienden, jijzelf… je werk, sporten wellicht? 

Ga er eens rustig voor zitten en vul in hoe jouw ideale week eruit ziet.

Niet wanneer, maar wel hoeveel uur je het liefst zou besteden. Geef alle onderdelen een ander kleurtje.

Wat valt je op als je dat invult? Hoop tijd heb je ineens he? 🙂 Het kan eigenlijk best wel allemaal, wat je wilt. Zolang je geen gekke dingen hebt, zoals een nieuw huis zoeken (mijn planning liep echt finaal in de soep de afgelopen weken). 

Pas als je dat gedaan hebt, pak je eenzelfde matrix. Neem je afgelopen week, en vul in waar jij je tijd aan hebt besteed. Hoe zag dat eruit? Als het je niet lukt om van afgelopen week dit in te vullen, kun je het eens een week lang bijhouden. 

Als je elk uur ziet als geld, dat je MOET besteden, alleen jij bepaalt waaraan, hoe ga je dan je tijd besteden? 

Aan die borrel na werktijd, omdat je werk belangrijk vindt? of juist aan naar huis gaan en op tijd zijn voor het eten zodat je tijd met je gezin doorbrengt? 

Let op – er is hier geen goed of fout – jij vult in hoe jouw week eruit zou moeten zien. 

 

Waar zou jij meer tijd voor willen hebben? 
Deel het in de comments. Ik had  je als bedankje de matrix willen sturen maar het aantal wakende uren is voor iedereen anders dus je mag dit zelf doen
 

Live fully, and be awesome…

Gerdy

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden, LinkedIn contacten en Twitter volgers via de share knoppen aan de linkerkant, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren.