Breng je presentaties en trainingen naar een hoger niveau

Bij een geweldige training gaat je publiek naar huis met het idee “wat kan ik een hoop!” in plaats van “wat kan (of weet) de trainer een hoop!”

Gerdy Heek

De presentatie

Je schrikt wakker omdat je buurman je aanstoot – het is afgelopen…. zegt hij…

723 Slides geleden ging je zitten, benieuwd naar wat die expert over jouw onderwerp te vertellen heeft, en je hebt het compleet gemist, omdat je bij de vijfde slide die hij oplas langzaam indommelde.

 

En nu jij…doe jij het beter? 

Als je zelf weleens een presentatie geeft, wat is dan je grootste nachtmerrie?

Dat je publiek halverwege in slaap valt, of dat ze allemaal met hun hoofd in hun telefoon zitten.

 

Maar ook al is dat het geval – gelukkig betekent het allerminst, dat je niet weet waar je het over hebt. Het betekent hooguit dat je presentatie of training techniek hapert.

Ja, ook voor jou… 

Goed je verhaal over kunnen brengen is cruciaal voor iedereen. Of je nou presentaties geeft of niet!

Je kinderen uitleggen waarom het zinvol is om aan het einde van de dag op te ruimen is net zo goed een presentatie als voor 1000 man een nieuw product presenteren dat jouw bedrijf heeft gemaakt.

 

Je communicatiestijl is je kracht, als je weet hoe je dit goed in kunt zetten.

Iedere stijl kan presenteren. Je hoeft daar geen Inspirator voor te zijn (hoewel die vaak het makkelijkst het poduium op stappen, zijn ze ook vaak het minst voorbereid en gestructureerd).

Wil je je publiek goed aanspreken, wees je dan bewust van je eigen voorkeursstijl, én weet hoe je de verschillende stijlen adresseert- ook degene die jou het minst natuurlijk ligt.

Ik geef je een aantal tips hoe je iedere stijl het beste kunt aanspreken.

Presenteren voor Dominant publiek 

(NB publiek met een dominante voorkeursstijl)

Dominant publiek wil direct weten waar ze aan toe zijn en zijn resultaatgericht. Zorg daarom dat je heel helder hebt wat ze kunnen halen uit de presentatie, direct aan het begin! Geef ze concrete handvatten mee waar ze wat mee kunnen en de volgende dag hebben ze het ingevoerd.

Typische dominante vraag: wat levert dit me op, wat heb ik eraan? Degene die je onderbreekt omdat hij of zij de intro te lang vindt, heeft vrijwel zeker deze voorkeursstijl.

Groepen met een hoog gehalte aan dominanten: ondernemers, C-level managers, projectmanagers, consultants.

LET OP! alle stijlen komen in alle beroepen voor… dus doe je een presentatie voor het management, houd er dan rekening mee dat alle stijlen vertegenwoordigd zijn. Je kunt wel wat meer dominant gebruiken dan in een presentatie voor verpleegkundigen.

Presenteren voor Inspirator publiek

Inspirators raak je door verhalen te vertellen. Vooral verhalen over verbinding, mensen die veranderd zijn door toepassing van jouw tip, werken heel erg goed om ze iets te leren. Laat ze ook veel zelf delen. Inspirators springen direct op uit hun stoel en gaan aan de slag (of ze het afmaken is een tweede:))

Typische Inspirator vraag/ opmerking: die cijfertjes zijn leuk, maar wie heeft er nou baat bij? Wie gebruikt dit nog meer?  Ze zullen ook graag hun eigen ervaringen delen, zo leren ze.

Typisch inspirator gedrag: hun eigen verhaal willen vertellen (en daar lekker lang de tijd voor nemen).

Groepen met een hoog gehalte aan inspirator communicatiestijl: ondernemers, creatieve hoek, journalisten

Presenteren voor Stabiel publiek

Stabiel publiek heeft, net als conscientieus publiek, iets meer tijd nodig. Poneer je een boude stelling, dan klappen ze soms dicht, ze willen eerst weten waarom iets waar is, wat voor consequenties iets heeft voor hen. Rustig opbouwen en uitwerken geeft hen de tijd om de informatie te verwerken.

Typische Stabiele vraag: Hoe gaan we dit doen? Hoe zorgen we ervoor dat deze verandering goed verloopt? (of is deze verandering eigenlijk wel nodig,het gaat toch goed zo):)

Stabiele deelnemers in een training vinden het prettig om anderen te laten praten en halen zo lang niet alles uit een training. Als je daar geen rekening mee houdt, kunnen ze later ontevreden zijn.

Groepen met een hoog gehalte stabiel publiek: ambtenaren, zorg

 

Presenteren voor een Conscientieus publiek

Conscientieus publiek, houdt van lijstjes. Puntsgewijs opsommen, wat je gaat behandelen, liefst met een agenda. Jezelf op de kaart zetten vorodat je begint met je presentatie (earn the right) is cruciaal voor mensen met een conscientieuze communicatiestijl. Titels vinden ze ook fijn.

Typische C-vragen zijn: waarom doen we dit, waarom ben ik hier, waarom is deze stap wel nodig? Ook zullen ze je graag wijzen op eventuele tekortkomingen in je betoog of plan.

Groepen met een hoog gehalte aan Conscientieuze deelnemers aan je training: IT, accountants.

Deelnemers met een C voorkeur vragen om herhaling van de stappen.

Hoe pas ik dit nu toe? 

Met deze kennis kun je je leerdoelen opnieuw bekijken. Waarschijnlijk gebruik je de ene stijl veel meer dan de andere. Met wat ik je nu heb laten zien, hoe kun je mensen met een andere communicatiestijl beter bereiken?

 

Meer weten over DiSC? 18 December geef ik een Workshop Effectief Communiceren. Je wordt vooraf uitgebreid getest op je eigen voorkeursstijl, en op de dag zelf ga je aan de slag met je medecursisten.

Dit is maar voor een klein aantal deelnemers beschikbaar! De mensen die ik coach hebben namelijk al een plek. 

 

(PS Volgend jaar ga ik ook een keer een presentatietraining geven, als je geinteresseerd bent stuur even een reply op de nieuwsbrief)

 

 

Waar ga jij binnenkort een keer een presentatie over geven, of een workshop? 


Deel het in de comments, en kijk of je een voorbeeld kunt verzinnen hoe je het toepast op een stijl. Ik geef iedereen persoonlijk feedback. 

Live fully, and be awesome…

Gerdy

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden, LinkedIn contacten en Twitter volgers via de share knoppen aan de linkerkant, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren.

 

PPS Vooral mensen met een sterke D of C voorkeur vinden het moeilijk om verhalen te vertellen. Morgen is er een seminar van Roy Martina samen met Winston Scholsberg, koning verhalenverteller. Ik ga erheen, ga je mee? 

PPPS Mensen met een I-stijl schrijven vaak heeeeele lange blogs:)