sta stil – en geniet

Geniet van wat je deed voor je aan wat nieuws begint

Gerdy Heek

Zo. Klaar! Wat gaan we nu doen? 

Eigenlijk is het nog erger. Ik begin alvast met wat nieuws vóór ik klaar ben met het oude. En ik neem zeker niet de tijd om te genieten van wat ik heb gemaakt, gedaan, gepresteerd, gelaten….

Meer, meer meer… ik moet beter presteren, meer doen, meer resultaat behalen.

 

Tot ik me realiseerde dat dit constante gedrag negatieve consequenties had. Want elke keer gaf ik mezelf de boodschap: het doet er niet toe hoe hard je presteert, want het heeft allemaal geen zin. 

En daar werd ik zo moe van… 

 

Niet van het constante presteren, ik hou van onder druk staan. Ik ben op mijn best met een beetje stress erop. Maar van het idee dat het allemaal voor niets is. Omdat ik mezelf het niet gunde om ervan te genieten.

 

Genieten kost tijd. Helemaal niet zoveel als je denkt, maar ja, je moet er even voor stil staan. En dus had ik altijd dat opgejaagde gevoel van “ik moet snel weer verder, anders verdoe ik kostbare tijd.

 

Genieten van wat je hebt gedaan, is géén verspilling van tijd.

 

Stap 4: Enjoy

 

Creëer rust, focus en energie in je leven door regelmatig. Elke dag bijvoorbeeld. Te genieten van wat je hebt, wat je hebt gedaan. Wees trots op jezelf.

 

Drie tips hoe je dat kunt doen. 

Tip 1: Relax. 

Leg jezelf regelmatig. (en ja, waarom niet elke dag?) in de watten. Ik ga eens in de zoveel tijd een hele avond in bad. (ja een avond, ik lig rustig 3 uur in bad). Maar ik probeer ook dagelijks iets te doen om mezelf in de watten te leggen. Dan maak ik een kop koffie voor mezelf, met een stukje chocola erbij. En tijdens het opdrinken ervan heb ik mijn telefoon en mijn laptop UIT. (eh… dat vind ik lastig:)) maar ik doe het wel. En dan denk ik aan positieve dingen. Zoals dat ene mailtje waar ik tegenop zag en toch al heb verstuurd, als eerste vandaag. Of aan het feit dat ik vanochtend wéér om 5 uur ben opgestaan ook al was het veel te koud en was het zelfs weekend. Ik geniet er gewoon even van.

 

Tip 2: Vier het. 

Mijn natuurlijke neiging is om te zien wat er misging. Als ik een training geef, dan baal ik van wat ik heb verknald en vergeet ik wat er goed ging. Dus ik dwing mezelf terug te kijken op de goede dingen. De energie van de groep. De fantastische lunch. Het moment waarop ik in mn flow zit. Die meditatie die mensen geweldig vonden.

 

Tip3: Wees dankbaar. 

De beste oefening voor een positieve mindset is jezelf in een dankbare stand zetten. Valt niet altijd mee. Maar zelfs met de meest nare situaties kan ik mijn zorgen omkeren door naar de situatie te kijken vanuit dankbaarheid.

Het gevoel dat ik gefaald heb, vertaalt zich dan naar inzicht waar ik ben gegroeid. Ik zie wat ik wél goed heb gedaan. Ik zie wat er positief is veranderd in mijn leven.

 

Genieten van wat er is, geeft een boodschap af aan je onderbewuste: het is de moeite waard om resultaten te halen, want daar geniet ik van.

Zet jezelf in de genietstand. En neem de tijd.

 

Waarom heb jij het verdiend om stil te staan, jezelf in de watten te leggen en te genieten? En wat ga je doen om dat te vieren? Deel het hier beneden in de comments box. Zo inspireer je ook anderen! En als dank krijg je van mij nog 99 andere tips om je leven makkelijker te maken. 

In de Masterclass van 28 september duik ik met je in de LIFE methode, en help ik je om moeiteloos je leven naar een hoger niveau te tillen. Ik hoop je daar te zien! Voorlopig is dit de laatste  OPEN Masterclass, ik geef ze hierna alleen nog in-company.

Live fully, and be awesome…

Gerdy

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden, LinkedIn contacten en Twitter volgers via de share knoppen aan de linkerkant, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren.