Money, money, money…..

Er is niets zo duur als een gemiste kans 

Gerdy Heek

 

Hoe ik ondanks mijn financiele situatie toch naar New York kon

Ga je mee naar New York, de marathon lopen? 

Mijn marathon van Rotterdam was bedoeld als voorbereiding op die van New York – niet voor niets de marathons der marathons.

Ik was net weg bij de vader van mijn kinderen, en financieel moest alles nog geregeld. Het bedrijf begon een beetje te draaien, maar ervan leven kon ik niet. Het leek onmogelijk. Ruim 2000 Euro voor de reis, het hotel en de marathon.

In plaats van spijtig af te wimpelen paste ik een oud trucje toe. 

Maak het klein

2000 euro lijkt heel erg veel geld, als je het niet hebt.

Maar 2000 euro is ook 20 keer 100 euro, of 40 x 50. Of 100 x 20.

Ik verdeelde het bedrag in een paar stukjes. 4 x 500 euro – kon ik dat voor elkaar krijgen? Wat voor ideeën had ik om dat te verzamelen?

En voor 100 euro? en 50?

Ik maakte een lijstje met de verschillende bedragen.

Op die manier leek het ineens goed te doen.

De beste weg leken de hapjes van 50 en 100 euro.

2000 euro lenen van mensen is heel veel geld. Maar 100, of 50 euro, das te doen.

Ik moest er wel wat voor doen – om hulp vragen. En als je zo vrijgevochten bent als ik en altijd voor jezelf hebt gezorgd, is dat best een ding.

En ik kon het wel gebruiken, een uitdagend doel, en een waanzinnig vooruitzicht. Ik vond eigenlijk wel dat ik het verdiend had:)

Ik besloot te vragen aan mijn vrienden en kennissen – of ze het me wilden lenen, of wilden sponsoren. Als bedankje zou ik ze dan uitnodigen voor een etentje, en een kilometer lang aan ze denken tijdens de marathon. Die ik zou lopen in een t-shirt met hun naam op mijn rug.

Maar liefst 20 mensen wilden me sponsoren. Eentje leende het me. Hoe gaaf was dat! Niet alleen vrienden, soms hele vage kennissen… die het ergens opvingen en mee wilden helpen.

Het was niet het geld wat ze me leenden of gaven wat het zo bijzonder maakte. Maar dat ze het me gunden, me wilden helpen en erin geloofden. Zonder er soms maar over na te denken. Tuurlijk. 

Trainen met het vertrouwen van zo’n fanclub, is heel speciaal.

Hoe jij jouw droom financiert

Is er iets waarvan jij denkt – dat kan ik niet betalen?

Of hik je aan tegen een grote investering, die je heel graag wilt doen maar waarvan je niet weet of en hoe je dit kunt betalen?

 

Er zijn altijd meer wegen naar Rome. 

Begin met het bedrag door 10, 20, 50 en 100 te delen.

Daarna ga je een lijstje maken. Zo snel mogelijk opschrijven, welke manieren er zijn om een tiende, een twintigste, of wat voor bedrag dan ook te verdienen of mensen te laten investeren in jou of jouw idee.

Kan niet, bestaat niet.

 

Het kan ook zijn dat je tot een bepaald bedrag komt, en voor de rest andere ideeen moet bedenken.

Ik vond mijn droomhuis, maar met een te hoge huurprijs. Ik heb een oplossing bedacht om het toch rendabel te maken. Als alles lukt zoals ik heb bedacht, zit ik er voor minder dan nu in mij FREAKING koude stacaravan van 21 m2.

Ik ben 10 dagen naar de Olympische Spelen in Rio geweest en het heeft me minder dan 1000 euro gekost, alles bij elkaar.

Heel veel oplossingen bedenk ik met de hulp van vrienden. Zit m vaak niet in geld. Maar bijvoorbeeld in taxichauffeur spelen midden in de nacht, of meedenken.

Zet je creativiteit aan het werk!  En durf je droom te delen. Want er is veel meer mogelijk dan jij denkt.

Waar wil jij in investeren? Of welke droom heb jij, waarvan je eigenlijk denkt… dat is te duur? 
Deel het in de comments en ik help je meedenken over de mogelijkheden… want het kan gewoon. Zolang je maar blijft geloven dat het kan. Dan komt er een manier. 

Live fully, and be awesome…

Gerdy

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden, LinkedIn contacten en Twitter volgers via de share knoppen aan de linkerkant, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren.