Stop er nou gewoon eens mee….

Soms moet je afscheid nemen van iets wat je dierbaar is, om ruimte te maken voor iets nieuws

Gerdy Heek

 Dit jaar ga ik écht drie keer in de week sporten.

Of nog zo’n leuke – zeg ik regelmatig tegen mezelf, maar ik hou het nooit lang vol:

vanaf nu bel ik elke dag een uur lang om afspraken te maken. 

Nou nee hoor. En jij had vast ook van die goede voornemens aan het begin van het jaar. Waar veel minder van terecht komt dan je zou willen.

Terwijl je precies weet wat je moet doen om jouw gestelde doel te behalen. Gezonder leven, of een gezonder bedrijf…  Alleen het lukt je niet…

Het probleem is dat je waarschijnlijk, net als ik, de neiging hebt om een heleboel dingen tegelijkertijd te willen. En dan gebeurt er vervolgens niets.

Bepaal daarom eerst waar je je energie op gaat richten (stap 2 van de LIFE methode: Ideaal leven)

Op de onderdelen van het leven: relaties, geluk, werk, geld, persoonlijke groei en gezondheid – waar sta je en waar wil je staan? En waar zit het grootste gat tussen waar je nu bent en waar je wilt zijn?

 

Stap 3: focus

Focus je nou eerst eens alleen op die stap, met het grootste gat. De rest laat je even voor wat het is, dat komt wel.

 

Zodra je dat hebt bepaald, ga je – ja, ik weet wat je nu denkt: bedenken wat je gaat doen om dat te bereiken… maar nee, dat ga je dus juist NIET doen….

 

Want wat je EERST gaat doen, is bepalen waar je mee gaat stoppen.

Op ieder gebied zijn er onderdelen in je leven waar je afscheid van kunt nemen om ervoor te zorgen dat je dat cijfer hoger krijgt.

Geluk: stop met jezelf vergelijken met anderen. Of met nieuws luisteren.

Relaties: stel je voor dat je vindt dat je te weinig sex hebt. Misschien helpt het als je stopt met s avonds tv kijken. Of je telefoon bij je bed weghalen.

Werk: afscheid nemen van die ene klant, die je zoveel tijd en energie kost. Of stoppen met facebooken tijdens werktijd (of gevaarlijker nog, LinkedIn, want dat is “zakelijk”:)

Geld: stoppen met koffie halen onderweg naar je werk bij het tankstation. Moet je eens kijken hoeveel geld dat oplevert…

Persoonlijke groei: stop met alles wat je s ochtends afleidt van je ochtendritueel zodat je je meditatie weer oppakt. (guilty)

Soms kan het zelfs zo zijn dat je afscheid moet nemen van iets waar je enorm aan gehecht bent…. omdat dit precies hetgene is wat je weerhoudt om verder te groeien. Een relatie. Of een huis. Misschien wel je baan.

 

Welk onderdeel van jouw leven wil jij mee aan de slag? Maak het lijstje van drie dingen waar jij mee gaat stoppen, en deel het hier beneden in de comments box. Zo inspireer je ook anderen! En als dank krijg je van mij nog 99 andere tips om je leven makkelijker te maken. 

Wil je meer weten over hoe jij je doelen gaat behalen dit jaar, kom dan naar de  Masterclass van 28 september. Ga ik graag met je aan de slag, om uit te vinden waar jij het beste op kunt focussen.

 

Live fully, and be awesome…

Gerdy

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden, LinkedIn contacten en Twitter volgers via de share knoppen aan de linkerkant, zodat ook de mensen in jouw netwerk kunnen profiteren.